• bRa_loggos.jpg

  Bröderna Anderssons är ett genuint familjeföretag sedan 1914 med en lång tradition och kunskap av att tillverka fåtöljer och soffor i hög kvalité. Sedan 1996 är det 3:e generationen som driver företaget och för traditionen vidare.

  Om du tar dig tid att titta under en soffa eller fåtölj kan du snabbt avgöra om de tillverkats av billiga spånskivor eller har stommar av massivt trä. Detta kommer naturligtvis ge en fingervisning om möbelns hållbarhet och kvalitet.
   

 •  

  bidlsdv.jpg

 • Alla Bröderna Anderssons soffor och klädda fåtöljer har en massiv stomme av kvalitetsfuru som håller för livets olika påfrestningar.

  Braett.jpg

 • Latex är ett naturgummimaterial som de använder i kombination med sjöfågelfjäder i en del av sina sitsar. Kallskum och polyeter är i grunden liknande material men med något skiftande struktur, mjukhet och hållbarhet. Sjöfågelfjäder och dun är exklusivt och ger mjuka, fluffiga dynor men kräver samtidigt lite omvårdad och behöver puffas upp regelbundet.

   

 • Oftast använder Bröderna Anderssons en kärna av kallskum i sina sitsar med sjöfågelfjäder för att uppnå hållbara och bekväma plymåer. På Bröderna Anderssons väljer de bland dessa olika material när de skapar sina olika modeller. Allt för att ge varje möbel bästa tänkbara komfort, finish och egenskaper.

 • Bratvå.jpg

 • Att tillverka en soffa eller en fåtölj är det ett omsorgsfullt hantverk. Och allt börjar med val av material i hög och rätt kvalité. Trädetaljerna bearbetas med hjälp av modern CNC-teknik för bästa utförande.

  Genom zinkning av stommarnas hörn får möblerna precis den hållfasthet och formstabilitet som eftersträvas. De kraftiga nozagfjädrarna spikas fast. Brödena Anderssons väljer att använda dubbla stift för att uppnå extra hållbarhet. Det är något närmast unikt i branschen men är ingenting att ge avkall på. Det ger nämligen en rejäl och stabil botten att utgå ifrån.

   

 • Avancerade dataprogram används för att skära tyget på bästa och effektivaste sätt som ger möjligheter till bästa tänkbara mönsterpassning, något som Bröderna Andersson med åren kommit att blir ledande inom. 

  Det finns en stor och bred kollektion av standardtyger att välja bland men hittar du inget som passar eller vill ha något extra så samarbetar Bröderna Andersson med de ledande tyggrossisterna.

  När detta är gjort sys klädseln olika delar samman innan tapetserarna klär möbeln med valt tyg.

 • BrA_tre.jpg

 • Bröderna Anderssons följer svensk miljölagstiftning och värnar om en bra arbetsmiljö för sina anställda. Den mesta produktionen sker under eget tak, vilket gör att transporterna minimeras. Ett nytt effektivt snickeri invigdes under 2017. De komponenter Bröderna Anderssons inte själva förädlar köper de i största möjliga utsträckning från leverantörer i sin närmiljö.

 • Under 2017 har de även investerat i miljövänlig fjärrvärme och har därmed helt upphört med oljeuppvärmning vilket  i sin tur gett stora miljövinster. Transporterna från fabrik sker med samlastningsbilar för att kunna köra så effektivt som möjligt för minsta möjliga miljöpåverkan.

 • " Det som, mer än något annat, kännetecknar traditionen hos Bröderna Anderssons är svensk kvalitet, småländskt hantverkskunnande och yrkestolthet.  Att det är skillnad på möbler och möbler, det vet vi.
  Hemligheten bakom vår framgång ligger i de händer som varsamt och kunnigt hanterar och skapar våra uppskattade sittmöbler.

  På Bröderna Anderssons har vi valt att behålla hela produktionskedjan under eget tak.
  Från val av träslag via den egna produktionen av stommar, till det att den sista sömmen är på plats.
  Detta ger oss en unik överblick och möjlighet till full kontroll.
  Du vet vad du har när du har valt Bröderna Anderssons! "

  bRa_loggos.jpg
   

Bröderna Anderssons hos Em home