Allmän information om frakt och leverans

banner_diverse3.jpg

 

 • Fraktkostnad

  Kostnad och alternativ för frakt av köp från emhome.se styrs av volymen på de köpta varorna. Mindre beställningar skickas till närmaste utlämningsställe mot en kostnad på 99-199:- medan större beställningar sker med hemleverans mot en kostnad från 295:- beroende på avstånd till närmaste butik. Vid köp från butik gäller lokala villkor.

   

  Leveranssätt

  När du gör en beställning på emhome.se erbjuds olika leveranssätt:
  - paket till utlämningsställe/hempaket
  - hemleverans,
  - uthämtning i butik.

  När du går till kassan får du reda på vilket leveranssätt som är möjligt för din order.
  Ditt val av leveranssätt är delvis styrt av storleken på de varor du handlar på emhome.se Normalt sett kan du alltid hämta din vara i butiken, oavsett storlek.

  När du handlar i butiken kan du välja mellan hemleverans eller att hämta din vara i butik. Personalen i butiken kommer att hjälpa dig att välja det mest passande leveranssättet. Vid köp från butik gäller lokala villkor.

   

  Leveranstid

  Leveranstiden beror på vilken typ av produkt du köpt men våra mest populära varor finns ofta på lager i butikerna. I de fall din vara finns i butiken, och du gjort ett köp på webben där du valt att hämta din vara i butiken, kan du hämta din vara samma dag som du lagt din order.

  Om du gjort en specialbeställning, till exempel en soffa med personligt tygval, är leveranstiden normalt inom 5-8 veckor. Du får alltid ett preliminärt leveransbesked när du gjort din beställning. När din vara är producerad får du avisering om leverans.


   

 • Avisering

  Beroende på vilket leveranssätt du valt får du avisering via SMS eller telefon.

   

  Paket till utlämningsställe/hempaket

  Om dina varor ska levereras till utlämningsställe står det som alternativ då du går till kassan. Leveransen går alltid till PostNords uthämtningsställe som ligger närmast den adress du angivit om butiken inte väljer ett annat likvärdigt leveranssätt. Vid hempaket kommer PostNord kontakta dig för en passande tid.

   

  Hemleverans

  Hemleveransen utförs av EM-personal eller utav någon av våra samarbetspartners.
  Du kommer att bli kontaktad av EM för att bestämma en tid som passar dig. Leverans sker till dörr/tomtgräns om inget annat är överenskommet. Tilläggstjänster som inbärning, avemballering, montering och kan köpas till via din butik.
  Genom att skydda ditt golv underlättar du för leveransen då våra chaufförer bär skyddsskor för att undvika personskador. Vi kan inte hänga av dörrar eller demontera varor för att underlätta inbärning.

   

  Hämta i butik

  Du är alltid välkommen att hämta dina varor i din EM-butik. Vi erbjuder fritt lån av en släpkärra på de flesta av våra butiker om du har egen bil. Kontakta EM-butiken för att boka släpkärra.

 • Icke uthämtade varor

  Om du inte hämtat din vara får du påminnelse via SMS och/eller telefon. Om du i din order valt leveranssättet ”paket till utlämningsställe” så ligger paketet kvar i 14 dagar. Om du valt ”hämta i butik” finns varan reserverad för dig i 14 dagar. För icke uthämtade varor tar vi ut en utgift på 150 kr.

   

  Internationella leveranser

  Din order via emhome.se kan endast levereras inom Sverige. Ta kontakt med närmaste butik om du önskar leverans utomlands eller vill ha mer information om leveranser.

   

  Montering

  Om inget annat anges kommer din vara att levereras omonterad. Om du önskar hjälp med montering kan vi erbjuda den tjänsten både i butik eller på plats i ditt hem. Priset varierar beroende på vilket typ av hjälp du behöver. Vänligen kontakta din närmaste butik för att beställa montering eftersom det för närvarande inte finns tillgängligt på emhome.se

   

   

  plädar.jpg