Läderbeklädda möbler

Man använder sig av olika lädertyper till möbler. Se nedan för mer information om de olika sorterna.
En läderbeklädd möbel bör dammsugas med mjuk borste ofta både av hygieniska och praktiska skäl. Damm och smuts sliter på ytan.
Man ska rengöra utsatta delar som t.ex. armstöd och nackstöd regelbundet.
Torrt inomhusklimat är negativt för läder som därför behöver tillräckligt hög luftfuktighet. 

lader.jpg

 

 • Olika lädertyper

  Anilinläder är mycket mjukt och smidigt tack vare att det efter garvningsprocessen genomfärgats, men någon täckfärg har inte lagts på ytan. Endast en tunn transparent finish eller vax har påförts. Utseendet blir djupt och naturligt. Färgskiftningar förekommer och djurets egen struktur, insektsbett, ärr och gödselfläckar lämnas synliga. Anilinlädret har därav hög komfort och god andningsförmåga, men är samtidigt känsligt för fläckar. Mycket känsliga anilinläder bör behandlas innan användandet.

  Semianilinläder har genomgått samma garvnings- och genomfärgningsprocess som anilinläder. Därefter har ett mycket tunt skikt av färg och transparent finish påförts för att göra lädret tåligare mot fläckar och nedsmutsning, utan att den mjuka känslan förändras.

  Täckfärgat läder har liksom semi- och anilinläder garvats. Det är sedan pålagt lager med färg. Täckfärgat läder är inte lika känsligt som anilinläder. Det är tåligare mot fläckar, smuts och spill. Djurets naturliga insektsbett, läkta sår mm är dolda under färgen.

 •  

  Pull up läder är ett läder som kan klassas som antingen anilin eller semianilinläder. Genom bearbetning med visst fett/olja får det en spännande karaktär i utseende och känsla. Val av skötselprodukter för denna typ av läder görs för varje unik typ av Pull up läder. Ytan kan även förses med vax som då skapar ytterligare unika karaktärer.

  Bycastläder är förädlat spaltläder. För att få fram Bycastlädrets speciella utseende har man efter garvningen laminerat en polyuretan-film på ytan. Detta gör att man får ett blankt läder med ett djup i färgen. Lädret blir då mindre följsamt och får en kraftigare känsla med färre variationer i struktur och mjukhet. Lädret erbjuder en tålig och lättskött klädsel.

  Torka upp spill omgående, innan det torkat in. Fläckar tvättas bort med vatten eller neutral tvållösning utan att gnugga. Använd endast rena mjuka trasor.
  Rengör och underhållsbehandla produkten regelbundet med lädervårdsmedel.